IronMan Oradea | Romania XManTriathlon

IronMan Oradea  21-23 iunie 2013

Triathlon “Ironman Romania” editia a IV-a

Triathlonul International ,pe distanta lunga, X-Man Romania 2013, doreste sa atraga cat mai multi sportivi amatori si profesionisti pasionati si dornici de miscare si de anduranta, atat din tara si strainatate.

IronMan Oradea Triathlon XMan

Challenge your limits !!!

Distantele se pot aborda in individual, cat si in echipa. Evenimentul se va desfasura in Paleu si Oradea, iar startul va fi dat din Paleu.
Inscrierile on-line pentru participarea la a 4-a editie a Xterra Ironman Romania au inceput in data de 21 decembrie 2012.

Concursul se va desfasura pe doua lungimi de traseu – Iron Distance si Half Iron Distance. Iron Distance. Probele in ambele cazuri decurg unul dupa celalalt, fara oprire. Timpii intermediari sunt adunate cu restul timpilori de la fiecare proba.

Timpul limita cumulat pentru Iron Distance este de 16 ore, iar pentru Half Iron Distance este de 11 ore si 30 minute, de la start.

 

Distante IronMan Oradea:

Concursul se va desfasura pe doua lungimi de traseu – Iron Distance si Half Iron Distance.

Iron Distance va cuprinde urmatoarele probe si lungimi de traseu : Inot 3800m – Ciclism 180 km – Alergare 42.2 km.

Traseul Half Iron Distance are – Inot 1900 m – Ciclism 90 km – Alergare 21.1 km.

Probele in ambele cazuri decurg unul dupa celalalt , fara oprire. Timpii intermediari sunt adunate cu restul timpilori de la fiecare proba.

Timpul limita cumulat pentru Iron Distance este de 16 ore, iar pentru Half Iron Distance este de 14 ore, de la start.

IronMan:
– 3800m inot
– 180 km bicicleta
– 42 km alergare

Half IronMan:

– 1900m inot
– 90 km bicicleta
– 21 km alergare

 

Regulament IronMan Oradea:

 1. Participarea la probele de triathlon pe Iron si Half – Iron Distance este admis doar daca concurentul a implinit 18 ani
 2. Fiecare concurent participa pe propria raspundere.
 3. Lungimi de traseu:  Concursul se va desfasura pe doua lungimi de traseu – Iron Distance si Half Iron Distance. Iron Distance va cuprinde urmatoarele probe si lungimi de traseu : Inot 3800m – Ciclism 180 km – Alergare 42.2 km.  Traseul Half Iron Distance are – Inot 1900 m – Ciclism 90 km – Alergare 21.1 km. Probele in ambele cazuri decurg unul dupa celalalt , fara oprire. Timpii intermediari sunt adunate cu restul timpilori de la fiecare proba. Timpul limita cumulat pentru Iron Distance este de 16 ore, iar pentru Half Iron Distance este de 14 ore, de la start.
 4. Categorii de varsta : Concurentii vor fi divisi in categorii de varsta, dupa cum urmeaza :Masculin : 18 – 30 ani; 31 – 40 ani; 40 +Feminin :18 – 30 ani; 31 – 40 ani; 40 +Echipe : Masculin ( + mixt ) ; FemininEste posibil inregistrarea unui concurent si la probele individuale cat si in echipa. In acest caz bineinteles taxele sunt platibile separat, pentru concurentul in individual taxa de participare in functie de perioada de inscriere, cat si taxa de participare pentru echipa din care face parte concurentul , tot in functie de perioada de inscriere.
  1. Confirmarea participarii la competitie + predarea echipementelor pt. Proba de bicicleta si alergare ( cei din categoriile de individual ):

  – Vineri 21. iunie 2013 la ora 9.00 in Parcul Bratianu la standul XTR Triathlon, incepe confirmarea participarii la competitie. Confirmarea este obligatorie atat celor care pornesc in categoriile individuale cat si celor din stafeta ( echipe ) Confirmarea participarii se incheie in aceeas zi la ora 19.00. In cadrul acestui protocol se vor prelua si verifica echipamentele ; se vor distribui chipurile pentru masurarea timpilor, se vor verifica asigurarile individuale pentru aceasta competitie.

  Aici se vor prelua echipamentele pentru proba de marathon ( pt. Cei din categoriile individual )

  1. Asigurarea pentru accidentari este obligatoriu pentru fiecare competitor. ( se va face individual)
  2. Adeverinta medicala ( apt pt. Anduranta extrema ) – ramane in posesia organizatorilori.
  3. Echipamentele pentru probele de bicicleta  se vor preda la depoul 1 – Lacul Paleu.
  4. Pentru proba de inot concurentii trebuie sa fie prezenti cu cel putin 30 min. inaintea startului, cand se inchide Depoul nr.1 ( + ciclistii de la stafeta )
  5. Inot : daca temperatura apei este sub 24 gr. C , se poate folosi echipament neopren.

  Startul pt. Inot se va da la ora 7.00  in data de 22 iunie 2013.

  1. STAFETA – Stafeta , sau competitia in categoria de echipe consta in executarea pana a unei sau a 2  probe de un singur competitor. Predarea stafetei consta in PREDAREA CHIPULUI  pt  masurarea timpul fiecarei probe.
  2. Bicicleta: ATENTIE – Traseul de bicicleta se desfasoara pe drumuri judetene, deci toate regulamentele de circulatie care se refera la biciclisti trebuiesc respectate cu strictete. Organizatorii nu-si asuma responsabilitatea pentru accidentele provocate de nerespectarea regulamentului de circulatie. ( aceste drumuri judetene nu au  circulatie intensa ).

  Sportivii vor intra si vor iesi din depoul 1 ( Lac Paleu ) – alergand pe langa bicicleta, si nu pe bicicleta ! Trebuie sa aiba deja casca pusa , care ramane pe capul concurentului pe tot parcursul probei de bicicleta si il da jos doar in depoul nr.2 ( Oradea – Parc Bratianu )

  1. Alergare: Pe perioada alergarii circulatia se va inchide pe acest traseu, deci competitorii pot parcurge proba fara nici un “obstacol”.

  ESTE INTERZIS – intrarea in punctele de depou a altor persoane decat Organizatori si Competitori

  1. Ajutorul ( alimentatie sau ajutor tehnic ) concurentului dinafara competitiei este posibil doar la/ si prin punctele de revitalizare !!! Problemele tehnice pe traseul de bicicleta se pot remedia cu ajutorul persoanelor insotitoare strict doar in locul unde s-a produs defectiunea tehnica , fara ca aceasta sa ingreuneze circulatia altor concurenti sau sa fie in contradictie cu regulile de circulatie. Pe traseul de bicicleta in cazul unor deefectiuni se poat schimba oricare dintre componentele acestuia inafara cadrului.
  2. ESTE INTERZIS – folosirea substantelor ce intra in categoria “dopping”
  3. Competitia are un caracter sportiv. Orice initiativa “non fairplay” atrage dupa sine eliminarea competitorului sau al echipei reprezentate de competitor.
  4. Contestatiile legate de rezultatele finale se pot depune in scris prin e-mail la adresa :contact@ironmanoradea.ro, si vor fi solutionate in 24 de ore de la depunere. Contestatii se admit pana la maxim 12 ore de la expunerea rezultatelor finale.

Comments are closed.

Call Now Button