Campionatul National de Triatlon al Romaniei 2015

Campionatul National de Triatlon al Romaniei 2015

Duminica, la Tg.Mures am sarbatorit 2 August Triatlonesc – devenind campion national pe distanta sprint la cei 35 ani recent impliniti.

campionatul national triatlon

Avand peste 10 competitii de triathlon consecutive in acest sezon , am zis ca un “sprint” de weekend ar merge, desi traseul nu este preferatul meu, dorinta de a concura, m-a “racorit” suficient incat sa suport cele 46 grade Celsius de la nivelul ghidonului pe care le indica ceasul in timpul probei de bicicleta.

campionatul national triatlon

Pentru cei care nu stiu, traseul de la Mures este in camp deschis iar singura umbra este cea a unui gard aflat pe marginea traseului de bicicleta; la fel fiind si traseul de alergare.

campionatul national triatlon

La proba de inot mi-am propus sa plec cu rezerve pana la prima baliza si sa accelerez pe ultima parte ceea ce s-a si intamplat: iesit din apa “racoroasa”, a urmat apoi tranzitia si proba de bicicleta unde am avut un “soc termic”, temperatura la nivelul ghidonului depasind 45C. In prima tura de bicicleta, pozitia mea in clasament nu imi dadea mari sperante la podium iar psihicul a inceput sa imi joace feste – “vedeam” doar pungi cu gheata – atunci mi-am amintit ca imi lasasem in tranzitie cele doua sticle cu apa inghetata pe care speram sa le “inhat” inaintea probei de alergare, ceea ce am si facut.

campionatul national triatlon

Odata racorit “procesorul”, am inceput sa functionez in paramentrii, reusind sa recuperez cateva pozitii pe alergare astfel incat mi-am asigurat un loc pe podium.

campionatul national triatlon

Desi traseul de concurs este anost, organizarea a fost aproape perfecta: oficiali corect instruiti, dispusi sa te informeze cu toate ca aveau ore bune petrecute in soare, marcaje amplasate corect, trafic rutier oprit si muuult soare. S-au putut remarca imbunatatiri serioase in ceea ce priveste aplicarea regulamentului international ITU: penalizari de 15secunde aplicate celor care isi imprastie obiectele personale in zona de tranzitie, isi deschid casca de bicicleta inainte de plasarea bicicletei in rastel si bineinteles sactionarea prin descalificare a celor ce incalca regulamentul in mod repetat si cu buna stiinta.

Premiile au fost modeste: O diploma, o medalie, tricou de campion national si un ghiozdan.

Per ansamblu sunt multumit de rezultatul obtinut la acest campionat national. Sper sa ma refac rapid pentru a concura la alte 5 triatloane in 5 saptamani consecutive: Reci, Delta, FaraAsfalt, TriChallenge Mamaia si Bezid.

 

Comments are closed.

Call Now Button